Spring naar de inhoud

Getuigenissen over Het Verzet

Op donderdag 26 september 2024 organiseren het Humanistisch Verbond Aalst en Mensen en Wetenschap in samenwerking met de VZW Helden van het Verzet een verzetscafé in De Werf ( start 19u00). Het is de bedoeling dat er op deze avond een drietal getuigenissen over verzetsmensen tijdens WO II zouden gebracht worden. We roepen familieleden of kennissen van verzetsmensen uit de regio op om op deze avond gedurende 10 à 15 minuten hierover een getuigenis te brengen. De bedoeling is om aan deze overleden verzetsmensen een verdiende aandacht te geven. We willen niet dat ze vergeten worden. Ze hebben zich opgeofferd in de strijd tegen de Nazi’s. In verschillende steden heeft de VZW Helden van het Verzet reeds met succes dergelijke verzetscafés georganiseerd.

Mensen die willen getuigen of een verhaal willen opsturen zonder persoonlijke getuigenis op de avond zelf, kunnen contact opnemen met Michel Markey van het Humanistisch Verbond Aalst ( 0478 585485 of michel.markey@telenet.be)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *